Illyés Könyvtára

2040 Budaörs, Szabadság út 162. Tel: 06-23-501-367 e-mail: konyvtar.illyes@gmail.com Könyvtáros tanárok: Nagy Csilla, Szatmári Jánosné

Katalógus

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Új könyvek a könyvtárban

2012.03.14. 09:30 | SzatmáriA | Szólj hozzá!

 
Stephen Motyer: Ki kicsoda a Bibliában
Színes képek sokaságával illusztrált kötet több száz bibliai szereplő életrajzával ismerteti meg a legfiatalabbakat. Az Ószövetség és az Újszövetség történeteinek főszereplőiről szóló ismertetések a bibliai történések.
 
Martin Seligman: Amin változtathatsz … és amin nem: Átfogó kalauz a sikeres önfejlesztéshez
A lelket és a fizikumot szeretnénk harmonikusabbá tenni - magyarul meg akarjuk változtatni pozitív módon. De vajon lehetséges-e ez úgy, ahogy reméljük és vágyjuk? És ha igen, mi a sikeresség titka? És ha nem, akkor miken és mi okból nem tudunk változtatni?
 
 
Martin Seligman: Flourish - élj boldogan! A boldogság és a jól-lét radikálisan új értelmezése
A Martin Seligman nevével fémjelzett pozitív pszichológia annyiban máshogy viszonyul a lélektan tudományához, hogy a psziché folyamatainak és sajátosságainak a megismerésén, illetve a lelki betegségek orvoslásán túl annak a lehető legmagasabb szintre emelését tűzte ki célul.
 
Kovács Lajos et. al: Száz kémiai mítosz. Tévhitek, félreértések, magyarázatok
A szerzők kiválasztottak száz kémiával kapcsolatos (egyébként gyakorlatilag számtalan) félreértést a köztudatba fészkelődött mítoszok közül, és arra vállalkoztak, hogy tisztázzák, mennyi ezekből az igazság, és mennyi a fals információ.
 
A világ természeti csodái és kultúrkincsei
A nagy sikerű UNESCO világöröksége sorozat könyvei közül már meg volt Dél-Európa, Észak-Amerika és Mexikó, valamit Közép- és Dél-Amerika. Most megvásároltuk 40%-os kedvezménnyel Ausztrália- és Délkelet-Ázsia, illetve Közép-és Dél-Afrika természeti csodáit bemutató két könyvet.
 
Kérdések és válaszok enciklopédiája
A rengeteg képpel illusztrált könyv az alábbi témakörökben tartalmaz ismereteket: A világegyetem, A kék bolygó, Világtörténelem, A természet világa, Az emberi test, Tudomány és technika, A Föld körül, Művészetek, sport, szórakozás.
 
Gianni Guadalupi: A Biblia képekben
Történetek és képek az Ó- és Újtestamentumból.
 
 
Arthur Miller: Jelenlét. Elbeszélések
 
Deák Júlia: A pincebérlő
A rendszerváltás könyve ez, mely magányos női főszereplője szemszögéből beszéli el egy budapesti pince megszerzésének és elvesztésének történetét. Kafkához hasonlóan itt is olyan, az ember által uralhatatlan , kiismerhetetlen működési rend nyilvánul meg.
 
William Golding: A skorpióisten
A kötet három kisregényt tartalmaz. Ezek: A skorpióisten, Klonk Klonk, A rendkívüli követ.
 
Bohumil Hrabal: Tükrök árulása. Elbeszélések.
 
Truman Capote: Mozart és a kaméleonok
A szerző utolsó kötete.
 
Verbális és vizuális narráció
A kötet a verbális és a képi elbeszélés sajátosságait, egymáshoz való viszonyát járja körbe válogatott tanulmányok segítségével.
 
 
Bencsik Gábor: Horthy Miklós. A kormányzó és kora
A szerző igyekszik elfogultság nélkül áttekinteni a kormányzó életútját.
 
Hamvas Béla: Karnevál
A regény hét könyve a tudat átalakítás /beavatás/ hét fokozata.
 
 
Janne Teller: Semmi
 
 
Gary Chapman, Jennifer Thomas: Ha nem elég a „sajnálom”. A bocsánatkérés öt nyelve
A szerzők több száz emberrel, egyedülállókkal és házasokkal találkoztak munkájuk során. Közös kutatásuk eredményeként a szeretetnyelvekhez hasonlóan leírták a bocsánatkérés formáit, azaz „nyelveit” is.
 
 
Öveges József: Az élő fizika II. köt
Aki elolvassa a könyvet, meglátja a jelenségek mögött a fizika törvényszerűségeit, szabályait. Öveges József ezúttal a fényről és melegről mesél nekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://illyeskonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr454315879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása